Skip to content

KLASSER

YOGA FÖR ALLA

 

Jag håller i klasser några gånger i veckan för Karlbo IK. Yogalokalen hitta ni på Vasagatan 12 vid Karlbergsparken i Avesta. Nu kör vi igång höstterminen. Alla klasser är i nuläget fullbokade, men vi tar emot intresseanmälningar vid ev. avhopp och inför vårterminen.


TISDAGAR:

18,45-20,15 YIN YOGA – Ulrika Eklund 


TORSDAGAR:

17,45-19,00 HATHA FLOW – Milo Albertsson

19,15-20,30 YIN/RESTORATIVE YOGA – Milo Albertsson


SÖNDAGAR

19,15-20,30 HERRKLASS HATHA RÖRLIGHET – Milo Albertsson


yogabymilo_restorative-37
yogabymilo_restorative-43

HATHA YOGA

Styrka och flexibiltet

Hatha betyder “kraft” och “återhämtning”. Det är balansen mellan dessa som är basen i denna yogaform. Enligt Hatha Yogans tankesätt behöver vi stärka och balansera den fysiska kroppen för att våra mentala och själsliga delar ska kunna balanseras. Vi jobbar under dessa klasser med asanas (rörelser) och pranayama (andningstekninker) för att skapa möjlighet att stilla sinnet. 

RESTORATIVE YOGA

Vila, återhämtning och återuppbyggnad.

Essensen i restorative yoga utgörs av vila, återhämtning och återuppbyggnad. 

I restorative yoga ger vi kroppen stöd med hjälp av filtar och bolster. Dessa filtar och bolster håller om och omhuldar så att du och kroppen kan släppa kontroll och slappna av helt. 

Med hjälp av yogapositioner skapas förutsättningar för kropp, nervsystem och sinne att varva ner och påbörja läkning och återhämtning. 

YOGA NIDRA

Betyder bokstavligen “yogisk sömn” men är en form av meditation.

Yoga Nidra är ett tillstånd där man befinner sig mellan vakenhet och sömn. Det är både en process och ett tillstånd. En Yoga Nidra klass består av olika moment som du guidas igenom för att utforska gränslandet mellan två medvetandetillstånd. Genom att praktisera Yoga Nidra kan effekter som: Avslappning, medveten närvaro, återhämtning, självmedkänsla och bättre sömn uppnås.

Hormon-yoga

Ett verktyg för att skapa fysisk-, mental- & emotionell balans.

Är en lugn och meditativ yogaform som stillar sinnet, skapar återhämtning, förbättrar kroppskännedom och balanserar kroppens nerv- och hormonsystem. Rörelserna och utformningen är inspirerade av kundaliniyoga och mediyoga. Yogan består av enkla övningar som går att anpassa för de flesta. Mycket går att göra sittandes på en stor om det skulle behövas.